PG's Official Fiber ISP Thread - FTTH is the Future

murtaza12

Global Moderator
Global Mod
Oct 27, 2011
10,575
38
54
[MENTION=12507]Joker99[/MENTION]

Clarification regarding the Nayatel vans we saw in BT. Disappointing answer, stupid BT management is still being stubborn even after being publicly shamed and fined 2 mil.



Sent from my SM-G935F
 

murtaza12

Global Moderator
Global Mod
Oct 27, 2011
10,575
38
54
With all credits to [MENTION=128859]arqamovais[/MENTION] we have a recently updated GPON coverage areas list for PTCL, links updated on the main post.
 

arqamovais

Talented
Jan 27, 2015
54
1
13
Just my luck and thanks to DHA i already have atleast 2 companies fiber cable (wateen & multinet) passing right outside my house but can't get a connection cause they aren't allowed to give residential but they were somewhat willing to give a commercial connection of course on sky high prices.

And now PTCL has messed up my front garden laying their cable, people digging and putting says its fiber but looks wierd, but yet again as its just passing and its PTCL can't get that as well sigh....
 

murtaza12

Global Moderator
Global Mod
Oct 27, 2011
10,575
38
54
[MENTION=128859]arqamovais[/MENTION]

Fuck housing societies and their retarded pricing and restrictions imposed on ISPs.

Here in Bahria we have PTCL GPON, but due to upgrades at the exchange, it keeps cutting out, no other ISP is allowed thanks to the assholes running the Rawalpindi part of BT.

Sent from my Nexus 6P
 

arqamovais

Talented
Jan 27, 2015
54
1
13
True that i asked several companies if they were gonna launch in my area fiberlink weren't interested but stormfiber, brain net and optix all are waiting for permission from DHA , even though optix is operating in phase 5 and 6. At the end of last year even heard from a ptcl worker that ptcl was planning on launching fiber around mid of this year but again its ptcl. Wateen is trying out fiber in phase 5 very slowly as well.

I don't get it do these companies need like different permissions ? as wateen already is providing services almost all over DHA via hfc and due to the location of my house near commercial plazas they provide fiber there but can't provide fiber to me -_-
 

arqamovais

Talented
Jan 27, 2015
54
1
13
Disappointed even though probably wouldn't have been able to get a fiber connection , it turned out to be a copper cable :/

So looks like no FTTH in DHA Lahore anytime soon .
 

Armughanaslam47

Intermediate
Jun 22, 2015
145
0
12
Lahore
Hey guys.. I'm moving to OPF Society Lahore next week and i need to know if their is any mobile network provider or isp for internet available there? i need it for gaming stuff mainly so ping matters.. thankyou to everyone in adv. :)

Sent from my m8 using Tapatalk
 

mohammadyahya

Well-known member
Nov 1, 2011
2,261
0
41
22
DHA, Karachi
Hi guys, I'm using stormfiber 10mbps and just got the connection yesterday. I've noticed that when I download any torrent file on my laptop, the modem starts crashing and restarting, while I can download torrents on my phone without any problems. Any leads?

Sent from my SM-N910U using Tapatalk
 

Shahir

Newbie
Jul 6, 2014
12
0
1
Lahore
www.gizmoknowledge.com
[MENTION=42544]murtaza12[/MENTION]
Hey man could you update this thread with new packages?
Optix for one has started offering packages of much higher speeds that are competitively priced as well
 

murtaza12

Global Moderator
Global Mod
Oct 27, 2011
10,575
38
54
[MENTION=42544]murtaza12[/MENTION]
Hey man could you update this thread with new packages?
Optix for one has started offering packages of much higher speeds that are competitively priced as well
Will get to it in a bit.
 

arqamovais

Talented
Jan 27, 2015
54
1
13
Good news for DHA Lahore residents, i checked Transworlds website and it seems they have reached an agreement with DHA Lahore. I asked them directly and they said they are in the process. I have heard they have even started digging and putting cables in some areas of Phase 3 but it will still take them a few months to properly launch fingers crossed hope they start with residential instead of commercial though.

The link to the news TES - DHA AGREEMENT - Transworld Enterprise Services :rock:
 

murtaza12

Global Moderator
Global Mod
Oct 27, 2011
10,575
38
54
Thread updated, I'll try to get the formatting and all a bit better looking for you guys, but for now, most (or all) packages should be up to date.
 

iNCEPTiON

iNCEPTiON
May 19, 2011
5,183
0
41
Rawalpindi/Islamabad
I have news that Stormfiber and Fiberlink is coming to Rawalpindi. Fiberlink is alrady operating in Islamabad but only to corporate level. So I am hoping to get the service once they are available soon :)
Feeling excited.
 

talal12345

Beginner
Sep 23, 2016
29
0
0
Good news for DHA Lahore residents, i checked Transworlds website and it seems they have reached an agreement with DHA Lahore. I asked them directly and they said they are in the process. I have heard they have even started digging and putting cables in some areas of Phase 3 but it will still take them a few months to properly launch fingers crossed hope they start with residential instead of commercial though.

The link to the news TES - DHA AGREEMENT - Transworld Enterprise Services :rock:

No news of Lahore Cantt :(?
 
General chit-chat
Help Users
Bugs, Issues, Feature Requests ▶ GO here ◀
    iampasha iampasha: Wanna keep whatever sanity is left in me